onsdag, juni 25, 2014

Proteinpannkakor


Proteinpannkaka, orginalrecept

Jag har gjort en hel del olika proteinpannkakor det senaste året. Men i dag hittade jag en som nog slog de flesta jag ätit.
De blir inte som vanliga svenska tunna pannkakor, utan mer som pannkakor från Nya Zeeland. De är fortfarande stora, men lite tjockare än våra pannkakor.
Då proteinpannkakor inte har något mjöl som håller ihop dem är det viktigt att ha is i magen och inte vända dem för tidigt, och att ha en varm stekpanna, om man vill att de ska hålla ihop.

Recept:
1,5dl Mellanmjölk (Valios Laktosfria)
1 skopa Whey proteinpulver (30gram Fitnessguru One Whey Isolate French Vanilla)
3 ägg
1 tsk Bakpulver
lite salt
Kokosolja att steka i (ca 2-3gram beroende på storlek på stekpanna)

440 kcal
Protein: 52,5g
Kolhydrater: 7,5g
Fett: 22,4g

Steg 1. Blanda Mjölk och proteinpulver i en bunke (shaker fungerar utmärkt) och blanda väl
Steg 2. Tillsätt ägg, bakpulver och salt och blanda tills en slät smet
Steg 3. Stek i Kokosolja, så lite som det går, på medeltemperatur. Pannkakan går att vända när det är små bubblor på ovansidan av pannkakan och den inte är lös längre.

Servera med något gott.
Tips! Vispa kvarg/Yoghurt med lite vaniljsocker, agavesirap och hallon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar